formel 1Formel 1 er den øverste bilklassen til Det internasjonale Bilforbundet (FIA). Formel betyr at det er et regelsett, en formel eller oppskrift, som alle lagene må holde seg til. Disse reglene stiller krav til både bilene og førerne, og regulerer alt det tekniske i bilene. Sportens historie startet 13.mai 1950, på en flystripe i Silverstone i England.

I løpet av sesongen, kjøres det mange Formel 1 løp. Det kåres en vinner i hvert løp, men det kåres også en sammenlagtvinner for sesongen. Løpene kjøres noen ganger på spesialbygde baner, andre ganger kjøres de i vanlige bygater som er stengt for trafikk under løpene. Førerne samler poeng under sesongen, som legges sammen når sesongen er slutt. På slutten av sesongen kåres det også en vinner blant konstruktørene.


Bilene


Formel 1 er svært populær. Det kommer mange tilskuere på løpene, og enda flere følger løpene på TV. Sporten sendes på TV i mer enn 200 land. Bilene kjører svært fort, ofte mer enn 300 km/t. Dette gjør at førerne opplever store G-krefter i svingene og når de bremser. Reglene i sporten skal blant annet øke sikkerheten for førerne.

Reglene for bilene har blitt endret mange ganger. Bilene har bare ett sete, og de er åpne. Føreren sitter foran motoren. Bilen skal veie over 640 kg, inkludert føreren. Drivstoff er ikke tatt med i denne minstevekten. Hvis bilene veier for lite, må de utstyres med ballast. Ballasten skal i så fall plasseres lavest mulig.

I dag har bilene vinger foran og bak for å få best mulig marktrykk. Mindre vinger andre steder på bilen styrer luftstrømmen. Det stilles også krav til dekkene. I dag er dekkene mønsterløse, men disse reglene har også blitt endret flere ganger. Alle bilene kjører med dekk fra samme leverandør (Pirelli).

Dagens motorer går på blyfri bensin. De skal ha åtte sylindere, ingen turbo, og 2,4 liters sylindervolum. Motorenes levetid er to løp. Enkelte lag bruker samme type motor. På den måten får motorprodusentene mer data som de kan bruke til å utvikle bedre motorer til vanlige biler. De tjener selvsagt også mer penger på å levere motorer til flere lag.


Lag og mesterskap


De store bilfabrikantene stiller med egne fabrikklag og prøver å lage den beste bilen. Kjente fabrikklag er BMW, Mercedes-Benz og Ferrari. Mye av teknologien som utvikles kan deretter overføres til vanlige personbiler. Det er mye penger og prestisje i formel 1. Det finnes også privatlag, som har egne biler, men motor fra kjente leverandører. Kjente privatlag er McLaren og Williams.

I løpet av sesongen kjøres det mellom 15 og 19 Formel 1 løp. Hvert lag har 2 biler, og løpene kjøres over nesten hele verden. Vinneren av hvert løp får 25 poeng, deretter deles det ut fra 18 til 1 poeng til de ti beste i løpet. Poengene legges sammen når sesongen er slutt. Hvis to førere har like mange poeng, er det den som har vunnet flest løp som blir sammenlagtvinner.

Konstruktørene får poeng for begge bilene, som summeres. Laget med flest poeng gjennom sesongen vinner konstruktørtittelen.