folkraceBilcross, eller folkrace, som det heter internasjonalt, er en populær motorsport som kan beskrives som et enklere og billigere alternativ til rallycross. Løpet kjøres enten på baner med grus eller på blandet dekke, og disse banene må kunne takle en fart på opp til 80 kilometer i timen. I Norge finnes det over 60 slike baner.

Bilracet foregår som regel ved at utøvere deles inn i forskjellige heat med 6 biler i hvert. Førerne kan selv velge bil, så lenge bilene møter minimumskravene for sikkerhet. Man kan delta i konkurranser fra det året man fyller 16 år.

Det spesielle med bilcross er at det er nedsatt regler for at sporten skal holdes rimelig. Derfor er førerne av bilene forpliktet til å ikke legge for mye penger i bilen. Dersom det kommer inn bud på en bil under et stevne er føreren tvunget til å selge den til en fastsatt pris. I Norge lå denne grensen på totalt 9000 kroner i 2011. Man har etter siste finale er kjørt femten minutter til å legge inn bud, og hvem som blir kjøperen avgjøres ved trekning.

I Norge kjøres det årlig lokale og nasjonale konkurranser for begge kjønn, og for mange førere er nettopp bilcross en introduksjon til andre bilsporter, som for eksempel rallycross.